Dr. Ketskeméty László

Egyetemi docens, Számítástudományi és Információelméleti Tanszék, Villamosmérnöki és Informatikai Kar
Megrendelhető közvetlenül a szerzőknél 3950 Ft-os áron! Írjon e-mailt a kela@cs.bme.hu vagy info@stani.hu címre!

Ketskeméty László - Izsó Lajos - Könyves Tóth Előd:

Bevezetés az IBM SPSS Statistics programrendszerbe

Módszertani útmutató és feladatgyűjtemény statisztikai elemzésekhez
Harmadik, javított átdolgozott és kibővített kiadás


Szerzők: Ketskeméty László
Izsó Lajos
Könyves Tóth Előd
Kiadó: Artéria Studió 2011
ISBN: 978-963-08-1100-2
Oldal: 579 oldal A4-es
Elérhető:  www.ketskemety.hu oldalon keresztül
Ára: 2950 Ft személyes átvétellel, vagy + 1250 Ft postázással, közvetlenül a szerzőknél rendelhető: kela@cs.bme.hu, vagy info@stani.hu e-mail címenEgy vaskos kötetet (579 oldal) tart majd a kezében az Olvasó. Ha megismerkedik majd a könyv tartalmával is, akkor viszont el fog csodálkozni, hogy fért el ennyi információ ilyen kis helyen! Benne van ugyanis a piacon elérhető legfrissebb programverzió, az IBM SPSS Statistics 19 legfontosabb moduljainak részletes leírása, a módszerek mögött meghúzódó elméleti háttér vázlatos matematikai ismertetése, valamint több száz számítógépes alkalmazási példa és gyakorlat. Tulajdonképpen három önálló tankönyvet tartalmaz a kötet, tréfásan azt mondhatnák, hogy "három az egyben" kiadvány. (A programrendszer angol nyelvű leírása egyébként több mint 7000 oldal!)
A könyv a szerzők korábbi publikációihoz képest radikálisan megújult és kibővült. Többek között olyan vadonatúj fejezetek, kiegészítések kerültek a szövegbe, mint a táblázatkezelés, a szintaxis üzemmód leírása, a direkt marketing módszerek, az általánosított lineáris modellek, a legközelebbi társ módszer, a Q-módszertan és mások. A mesterséges neurális hálózatok témaköre, miután beépült a rogramrendszerbe, alaposan kibővült, gazdagodott. A számítógépes gyakorlatokat egyrészt "átkottáztuk" a legújabb SPSS Statistics verzióhoz, másrészt az új témakörökhöz sok vadonatúj gyakorlatot és feladatot is megszerkesztettünk.
A számítógépes gyakorlatokat a szorgalmas Olvasó önállóan elvégezve olyan trükkök birtokába juthat, amelyek segíthetik őt majd a későbbi munkáinál. A könyvben az olvasók visszajelzései alapján a korábbi kiadványok szövegében található pontatlanságokat, sajtóhibákat és értelemzavaró részeket is természetesen korrigáltuk.
Az alábbi képen látható szerzők - természetesen maguk is több évtizedes SPSS felhasználók - remélik, hogy hasznos segédanyagot állítottak össze a potenciális alkalmazók számára, de bíznak abban is, hogy a rutinos kutatók, felhasználók is találnak majd valami újat és fontosat a maguk számára e könyvben.A könyvhöz tartozó pédafájlok:

Itt letölthetők a példafájlok tömörítve .zip formátumban.

A könyv bevezetője:

Itt megtekinthető a könyv bevezetője pdf formátumban.

A könyv tartalomjegyzéke:

Itt megtekinthető a könyv tartalomjegyzéke pdf formátumban.

© Dr. Ketskeméty László  -  Készítette: Alexgraphics