Dr. Ketskeméty László

Egyetemi docens, Számítástudományi és Információelméleti Tanszék, Villamosmérnöki és Informatikai Kar
Megrendelhető közvetlenül a szerzőknél 3950 Ft-os áron! Írjon e-mailt a kela@cs.bme.hu vagy info@stani.hu címre!

Ketskeméty László - Izsó Lajos - Könyves Tóth Előd:

Bevezetés az IBM SPSS Statistics programrendszerbe

Módszertani útmutató és feladatgyűjtemény statisztikai elemzésekhez
Harmadik, javított átdolgozott és kibővített kiadás


Szerzők: Ketskeméty László
Izsó Lajos
Könyves Tóth Előd
Kiadó: Artéria Studió 2011
ISBN: 978-963-08-1100-2
Oldal: 579 oldal A4-es
Elérhető:  www.ketskemety.hu oldalon keresztül
Ára: közvetlenül a szerzőknél 3950 Ft-os áron rendelhető! kela@cs.bme.hu, vagy info@stani.hu e-mail címen

Megrendelés:

Itt letölthető a megrendelő lap .doc formátumban.
Kérjük a megrendelőlapot kitöltve küldje el az info@stani.hu e-mail címre vagy a +36-1-368-7405 faxszámra! Kérdés a megrendeléssel kapcsolatban: +36-1-368-5276
Postai díjtétel: 1.100 Ft utánvétellel (Budapesten két helyen is személyesen átvehető a könyv!)

Egy vaskos kötetet (579 oldal) tart majd a kezében az Olvasó. Ha megismerkedik majd a könyv tartalmával is, akkor viszont el fog csodálkozni, hogy fért el ennyi információ ilyen kis helyen! Benne van ugyanis a piacon elérhető legfrissebb programverzió, az IBM SPSS Statistics 19 legfontosabb moduljainak részletes leírása, a módszerek mögött meghúzódó elméleti háttér vázlatos matematikai ismertetése, valamint több száz számítógépes alkalmazási példa és gyakorlat. Tulajdonképpen három önálló tankönyvet tartalmaz a kötet, tréfásan azt mondhatnák, hogy "három az egyben" kiadvány. (A programrendszer angol nyelvű leírása egyébként több mint 7000 oldal!)
A könyv a szerzők korábbi publikációihoz képest radikálisan megújult és kibővült. Többek között olyan vadonatúj fejezetek, kiegészítések kerültek a szövegbe, mint a táblázatkezelés, a szintaxis üzemmód leírása, a direkt marketing módszerek, az általánosított lineáris modellek, a legközelebbi társ módszer, a Q-módszertan és mások. A mesterséges neurális hálózatok témaköre, miután beépült a rogramrendszerbe, alaposan kibővült, gazdagodott. A számítógépes gyakorlatokat egyrészt "átkottáztuk" a legújabb SPSS Statistics verzióhoz, másrészt az új témakörökhöz sok vadonatúj gyakorlatot és feladatot is megszerkesztettünk.
A számítógépes gyakorlatokat a szorgalmas Olvasó önállóan elvégezve olyan trükkök birtokába juthat, amelyek segíthetik őt majd a későbbi munkáinál. A könyvben az olvasók visszajelzései alapján a korábbi kiadványok szövegében található pontatlanságokat, sajtóhibákat és értelemzavaró részeket is természetesen korrigáltuk.
Az alábbi képen látható szerzők - természetesen maguk is több évtizedes SPSS felhasználók - remélik, hogy hasznos segédanyagot állítottak össze a potenciális alkalmazók számára, de bíznak abban is, hogy a rutinos kutatók, felhasználók is találnak majd valami újat és fontosat a maguk számára e könyvben.Megrendelés:

Itt letölthető a megrendelő lap .doc formátumban.
Kérjük a megrendelőlapot kitöltve küldje el az info@stani.hu e-mail címre vagy a +36-1-368-7405 faxszámra! Kérdés a megrendeléssel kapcsolatban: +36-1-368-5276AKCIÓ!DIÁKOK, hallgatói csoportok együttes vásárlás esetén mennyiségtől függő kedvezményeket ( 10, 15, 20 %) kaphatnak!

0- 9 db együttes vásárlás esetén TELJES ÁR: 5.900 Ft/ db

10-15 db esetén 5.300 Ft/ db

16-24 db esetén 5.000 Ft/ db

25 db felett 4.700 Ft/ db


A könyvről a számlát a vásárlói csoport számára EGYENKÉNT is ki tudjuk állítani!


A könyvhöz tartozó pédafájlok:

Itt letölthetők a példafájlok tömörítve .zip formátumban.

A könyv bevezetője:

Itt megtekinthető a könyv bevezetője pdf formátumban.

A könyv tartalomjegyzéke:

Itt megtekinthető a könyv tartalomjegyzéke pdf formátumban.

© Dr. Ketskeméty László  -  Készítette: Alexgraphics